O nama

Viva V.S. je privredno društvo koje je osnovano 2000. godine. Nakon osnivanja bavili smo se međunarodnom trgovinom poljoprivrednih proizvoda. U međuvremenu Viva V.S. je proširila svoje delatnosti na prodaju poljoprivrednih mašinaproizvodnju poljoprivrednih proizvoda, usluge skladištenja žitarica.

Sada zastupamo renomirane poljske brendove poljoprivrednih mašina: MCMS Warka, Bomet i Gomar. Vršimo proizvodnju žitarica i uljarica na oko 300ha poljoprivrednog zemljišta. Posedujemo silose za skladištenje žitarica, moderan zasad jabuka na 11ha. U planu nam je izgradnja hladnjače za skladištenje voća.

Otvoreni smo za saradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima, kako u obliku ekonomske saradnje tako i u obliku podrške.

 

GENERALNI ZASTUPNIK BRENDOVA

BOMET / MCMS WARKA  / GOMAR

Svi navedeni brendovi potiču iz Poljske. U Poljskoj, poljoprivredom se bavi oko četiri miliona ljudi, oni u ovoj oblasti potižu izvanredne rezultate. Udeo seoskog stanovništva jedan je od najviših u Evropi i premašuje 25 posto. 72,3% stanovništva Poljske bavi se poljoprivredom. Ova zemlja, koja je do pre 20-25 godina trpela možda najviše od svih u istočnoj Evropi od najtežih nestašica poljoprivrednih proizvoda, čak i onih osnovnih, postala je jedan od najvećih agrarnih izvoznika u Evropi. Već ove, ili najkasnije naredne godine poljski agrarni eksport premašiće 10 milijardi evra. Poljski zapad snabdeva veliki deo nemačkog istoka svežim poljoprivrednim proizvodima. Poljska je najveći evropski izvoznik jabuka, bobičastog voća, poput malina, ogrozda, ribizla, kupina i jagoda, bilo svježeg, smrznutog, prerađenog u pulpu ili sok. Poljska je i druga po proizvodnji paprike u Europi. U poslednje vreme izvoz poljskih poljoprivrednih proizvoda se uvećao pet puta.

Poljska je inače četvrti proizvođač mleka u EU. Proizvodnja im je sa 6.5 milijardi, porasla na 10 milijardi litara mleka. Danas je Poljska evropska prehrambena velesila, koja je u samo godinu dana izvoz povećala za 17%. 

Shodno ovakvom poljporivrednom rastu, paralelno u Poljskoj se razvijala i industrija poljoprivrednih mašina. Tržiste je vapilo za pristupačnijim cenama i zadovoljavajućim kvalietom poljoprivrednih mašina. Ovakvi uslovi omogućili su da male radionice postanu ozbiljne fabrike koje svoje proizvode izvoze na zapadno tržiste i po celom svetu.To su sada moderne fabrike sa tradicijom od 25-30 godina. Ove fabrike poseduju CNC mašine za obradu metala, robote za zavarivanje... Na svim mašinama rade se testovi izdržljivosti. Ovo su sve razlozi zbog čega smo se odlučili da zastupamo proizvođače poljoprivrednih mašina iz Poljske.